четвъртък, 17 юли 2014 г.

Десет неща, които ще започнете да правите, когато тръгнете на йога (и които не са задължително част от йога)

Източник:  http://www.elephantjournal.com/2011/10/the-10-things-youll-do-once-you-start-yoga-that-have-nothing-to-do-with-yoga-lee-anne-finfinger/
  1. Поне веднъж ще се опитате да бъдете веган, вегетарианец или такъв, който от месата яде само риба, да изхвърлите глутена от менюто си (сложете тук която и да е здравословна крайност), ще започнете да си вземате напитки със здравословната чудотворна гъба комбуча, да си купувате бутилка с минерална вода преди час и да я изливате във вашата си бутилка за многократна употреба, преди инструкторът или останалите практикуващи да са Ви видели.
  2. В iPod-a Ви вече има сериозна сбирка с киртан музика, която слушате по път за йога студиото.
  3. Ще се правите, че не забелязвате, че вече влизате в един номер по-малки дрехи, но тайничко ще ликувате.
  4. Ще се върнете към естествения цвят на косата си, ще разкарате екстеншъните, ще се подстрижете късо в опит да спрете да обръщате толкова внимание на външния си вид.
  5. Ще се опитате да прочетете „Йога сутра”, „Бхагават Гита” или Упанишадите, докато купчината модни списания не Ви призове от съседната стая.
  6. Ще отидете на ритрийт. Какво толкова – хората, отишли там, вероятно са особняци. Значи и Вие сте такива.
  7. Ще започнете да се снимате в йога пози. Честичко. И ще си мислите, че другите хора ги интересува. Това е нещо като модерна версия на снимки от семейните ваканции.
  8. В някакъв момент ще започнете да носите мала, която всички в часа по йога ще забележат.
  9. Ще бъде евтино да Ви покани човек на среща.
  10. Ще започнете да се уважавате повече. Ако преподавате йога, ще се надявате, че хората идват при Вас, защото им харесва да им преподавате точно Вие. Ако практикувате йога, ще продължавате да си ходите на практики и ще осъзнаете, че останалото просто не Ви интересува.

Няма коментари:

Публикуване на коментар