петък, 5 декември 2014 г.

Бали – Островът на боговете


Цена: 461 щ. долара

1 ден – 20 март 2015 Пристигане на летище „Нгура Рай” в Денпасар, Бали. Трансфер до хотел в Kута. Нощувка.
Кута е основна турситическа дестинация в Индонезия и нашумял сърфистки курорт, който се радва на голямо оживление. В тази екскурзия ще се опитаме да Ви покажем различните лица на Бали – спокойствието и хладината на планините, ню ейдж стила на интернационалния Убуд, бума на туризма и оживлението на Кута, наред с не толкова туристическите и по-скромни крайбрежия на север.

2 ден – 21 март 2015 Това е денят на Балийската Нова година – Ньепи дей. Противно на очакванията, в Бали Нова година се посреща в тишина, медитация и равносметки върху изминалата година и настройки за предстоящата. Никой и нищо не работи на този ден, дори летището замира. Денят е подходящ за разходки, йога, медитации и размисъл. Нощувка в Кута.

3 ден – 22 март 2015 Свободно време с възможност за плаж. След обяд – екскурзия до храма Тана Лот.


Тана Лот е скала в морето, приютила храм, който е популярно място за поклонение. Може да се каже, че Тана Лот е културна икона за магични снимки и емблема на заразяващата напоследък страст по екзотиката на Бали.
Гостуване на балийско семейство и вечеря. Нощувка в Кута.

4 ден23 март 2015 Пътуване към областта Карангасем, в източната част на Бали. Някога, преди холандците да завладеят острова, Карангасем е било едно от царствата на Бали. Ще разгледаме храма-майка Besakih.

Храмът майка Besakih, в подножието на планината Агунг, е голям комплекс от 23 отделни, но свързани храма, издигнати на 6 нива, терасовидно по склона. Това е най-важният, най-големият и най-свещеният храм в Бали.
Нощувка в Чандидаса.

5 ден – 24 март 2015 Посещение на водния дворец Тиртаганга.

Тиртаганга буквално означава „вода от Ганг”. Тиртаганга е един лабиринт от езерца и фонтани, заобиколен от пищни градини и каменни релефи и статуи. Комплексът е с площ от 1 хектар и е построен през 1946 г. от последния крал на Карангасем, но е разрушен почти напълно при изригването на Агунг през 1963 г. Дворецът е красиво възстановен и носи спомена за автентично кралско великолепие.

Нощувка в Ловина.

6 ден25 март 2015 Ако станем много рано тази сутрин, имаме възможност да направим разходка с лодка навътре в океана и да видим делфините, които сутрин минават през водите на плажа Ловина.

Закуска. Посещение на водопадите Гит-Гит. Продължаваме към Бератан и Бедогул. Посещение на Ботаническата градина.

Бедугул е името едновременно на малко градче и на планински курорт с езера. Когато топлината и влажността на Бали Ви дойдат в повече, мястото за спасение е Бедогул – планински курорт, разположен около кратера на угаснал вулкан, на 1 400 м. височина. Бедугул е известен с качеството на плодовете, които растат тук, и изобилието от зеленчуци и цветя.
Храмът Улун Дану е основен Шиваитски и воден храм в Бали. Храмовият комплекс е разположен на бреговете на езерото Бератан, познато като „езерото на Свещената планина”. Водните храмове обслужват целия район. Построен през 1663 г., храмът се използвал за церемонии, посветени на балийската богиня на водите, езерата и реките Деви Дану. 11-степенната пагода е посветена на Шива и Парвати.

Нощувка в Мундук.

7 ден 26 март 2015 От планинското селище Мундук имаме варианти за разходка до водопади и трекове в планината. Пътуване до западния бряг на о-в Бали. Нощувка в Пемутеран.

8 ден27 март 2015 Посещение на West Bali National Park.
Паркът заема 10% от цялата територия на Бали. Разходката в парка е с водач, който ще ни преведе през пътеките, където ще видим местните растения и ако имаме късмет – птици и животни (орли, костенурки, летящи лисици, леопард, еленчета, глигани) в естествена среда.
Или ден за почивка и плаж. Нощувка в Пемутеран.

9 ден – 28 март 2015 Ден за почивка и релакс. Има възможности за гмуркане и разходки с лодка. Нощувка в Пемутеран.

10 ден29 март 2015 Пътуване по западния бряг на Бали, през храма Таман Аюн до Убуд. Нощувка в Убуд – културната столица на Бали.

11 ден30 март 2015 Този ден ще останем в Убуд, разхождайки се из галериите на местните художници и занаятчии и да се поглезим с някой и друг балийски масаж. Убуд е Йога центърът на Бали и имаме възможност този ден да посетим час в някое от местните студия. Нощувка в Убуд.

От 31 март до 5 април можете да учaствате в Bali Spirit Festival.
Информация за цените на пасовете можете да видите тук: http://www.eventbrite.com/e/balispirit-festival-2015-a-global-celebration-of-yoga-dance-music-tickets-9797912821?aff=erelexporg

За нощувки в Убуд има различни опции според желанията и възможноститеJ.

За останалите, които няма да участват в Бали спирит фестивал – на 31 март – трансфер до летището или до някои от курортите, ако желаете да си удължите престоя.
В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • трансфери летище – хотел – летище;
 • 11 нощувки в хотелчета в Бали. Хотелите не са луксозни, но предлагат приемливи условия – 2 легла, баня, климатик или вентилатор и в повечето случаи – веранда с масичка и столчета. Някои от хотелите предлагат и закуска към настаняването, но тя е типичната „континентална закуска” – хлебче с масло и конфитюр плюс чай или кафе. Тъй като обикновено хотелите имат веранди, а цената на храната в Бали извън туристическите ресторанти не е висока, ще имаме възможност да си купуваме вкусотии, които да си споделяме и хапваме сутрин;
 • разглеждане Тана Лот, дворецът Тиртаганга, Бедогул и Бератан, Таман Аюн и Убуд с български водач, без местен екурзовод. Понякога, на място в самите обекти, не е разрешено да се предоставя информация, без местен екскурзовод, и има глоби от туристическата полиция за нарушителите, такава информация ще получите предварително.
 • пътуване с автобус по маршрута Чангу – Чандидаса – Ловина – Мундук – Пемутеран – Убуд – Санур.
В  ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ: (цените са ориентировачни, а някои от изброените неща са по желание)
 • самолетни билети за международните полети около 650-700 евро от Истанбул;
 • виза за Индонезия 35 щ. долара + 20 долара в местна валута (200 000 рупии) при напускане на страната;
 • обяд и вечеря, вода (около 10 долара на ден);
 • медицинска застраховка;
 • такси за вход на храмовете Бесаки, Улун Дану, Таман Аюн около 3 долара за вход за храм;
 • входни такси двореца Тиртаганга и Ботаническата градина около 2-3 долара;
 • водопадите Гит-Гит и до Мундук също имат входна такса J около 2-3 долара;
 • Масажи – от 10 до 30 долара според мястото, където се правят;
 • Разходка с водач в Bali West National Park  – около 35-45 долара;
 • бакшиш за местния шофьорминимум 1$ на човек, на ден.
Цената от 461 щ. долара е валидна за човек в двойна стая. За единична стая се доплащат 199 щ. долара.

За записвания и повече информация:
йога студио "Лотос Спирит" 
София, ул. Г. Бенковски №11, ет.2
http://www.lotusspirit.net/
email: lotus.spirit2012@gmail.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар