петък, 2 август 2013 г.

Нежна детоксикация

Всеки ден ние влизаме в контакт с множество токсини и замърсители. Тези токсини идват от химикала, с който сме изпрали килима си, от пластмасовите съдове, козметиката и от замърсения въздух, който дишаме. Други приемаме с водата и с храните. Натрупвайки се, замърсяването в обкръжаващата ни среда може да има неизказано негативен ефект върху здравето и доброто ни състояние. Ето защо да се пазим максимално от влиянията може би не е достатъчно.

Бихме искали да Ви запознаем с 4 храни за нежна и ефективна детоксикация. Ако не си падате по радикални очиствания и ограничения, тези храни и билки могат да Ви предложат по-леко очистване:
  1. Кориандърът е страхотна билка, която лесно може да се намери и е удобно да я включите в ежедневната си диета. Може да готвите с него, да си правите сок или да го ядете суров. Кориандърът е много добър начин да се извлекат живак и други тежки метали от тялото ни. Антибактериалните и противогъбични свойства на кориандъра помагат с тази билка да се редуцират възпалението и инфекциите в процеса на очистване.
  2. Кълновете са друг подходящ детоксикант. Може сами да ги отглеждате или да ги намерите в много магазини. Може да започнете по малко да ги включвате в менюто си.
  3. Пектинът естествено се съдържа в плодове като ябълки, цитруси, грозде и банани. Той помага за извличането на тежки метали и токсини от организма. Лесно може да се възползвате от този естествен детоксикиращ агент с добавянето на богати на пектин храни към диетата си. Може да разтваряте и чист пектин във вода или в сокове и смутита.
  4. Други зелени подправки и водорасли като магданоз, алфа алфа, хлорела са страхотни храни, които извличат тежките метали от тялото и помагат за детоксикацията. Може да ги използвате в сокове и салати.
За да бъде процесът на очистване възможно най-лек, трябва да пиете много вода, да се откажете от всички полуготови и вредни храни и да се вслушвате в тялото си. Можете да избегнете страничните ефекти на детоксикацията – очистващата криза, която съпровожда някои от по-екстремните диети и детоксикации, като просто обръщате внимание на знаците, които тялото Ви дава, и не ги оставяте без отговор.

Няма коментари:

Публикуване на коментар